Rued Langgaard Festival med DJ og digter

I dagene 30. august til 2. september er der igen Rued Langgaard Festival i Ribe. Festivalens tema er i år “Stemning”, og de to gennemgående komponister er Rued Langgaard og den franske komponist, stemningsmesteren Claude Debussy, der i år ville være fyldt 150 år.

Ved 14 forskellige arrangementer belyses festivalens tema med musik, film, billedprojektioner, digtoplæsninger og meget mere. Som sidste år bliver der mulighed for at møde den spektakulære klassiske DJ Katrine Ring, der foruden at være forfatter og musikkritiker er en flittigt benyttet vært i DRs P2, ligesom hun ofte skaber Loungestemning ved arrangementer i DRs Koncerthus. Ved festivalen kan man møde hende ved 3 lejligheder: torsdag aften på Quedens Gaard i selskab med pianisten Jens Elvekjær, der forud har spillet solokoncert i Domkirken, og to gange fredag på Taarnborg, hvor hun sammen med digteren Ursula Andkjær Olsen laver mix af digtoplæsning og musik.

Digteren Ursula Andkjær Olsen, der bl.a. har en lang række digtsamlinger og sceniske værker i bagagen, modtog i 2011 Holbergmedaljen for sin originale sprogudforskning. Hun indrammer sammen med Katrine Ring den store koncert fredag aften i Domkirken med Sønderjyllands Symfoniorkester og Symfonisk Kor med oplæsning dels af digte af den franske symbolist Mallarmé og senere med egne digte fra samlingen Havet er en scene. Selve koncerten med Sønderjyllands Symfoniorkester er sat i scene med lys- og billedprojektioner på kæmpelærred og Domkirkens hvælvinger for at understøtte festivalens stemnings-tema.

Yderligere oplysninger:
Birgitte Ebert, tlf. 51 34 29 66